Zmena systému financovania má sprehľadniť toky v zdravotníctve - Velecký, Milan
Diskusie o zmene systému financovania poskytovateľov zdravotnej starostlivosti. Zmena by mala viesť k sprehľadneniu finančných tokov v zdravotníctve. Nový systém bude náročnejší na informačné systémy poskytovateľov zdravotnej starostlivosti i zdravotných poisťovní. Problémom by mohli byť najmä výdavky na lieky. Nový systém by mal vyústiť do fondového systému financovania zdravotnej starostlivosti.