Fond hospodárskej samostatnosti - Mazúr, Miloš
Myšlienka usporiadať zbierku občanov nie je na Slovensku nová. Prvýkrát bola takáto zbierka vyhlásená v roku 1939 a do povedomia vstúpila ako zbierka na tzv. zlatý poklad Slovenského štátu. Jej oficiálny názov bol Fond hospodárskej samostatnosti.