Hlavnou úlohou bankového dohľadu je zamedziť vzniku systémového rizika - Paška, Ivan
Základné funkcie bankového sektora. Budovanie bankového dohľadu. Úloha bankového dohľadu vykonávaného NBS. Ciele bankového dohľadu. Zodpovednosti neprislúchajúce bankovému dohľadu.