Profese - vysokoškolský učitel výzkum profesního obrazu učitelů českých vysokých škol - Tollingerová, Dana
V rokoch 1998-1999 prebehol na českých vysokých školách výskum akademických pracovníkov. Vzorok profesií podľa kvalifikácie a odbornosti v globálnom výskume. Špecifickosť výskumu v podmienkach Českej republiky. Demografické postavenie respondentov. Údaje o respondentoch. Otázka bilancie pracovného času. Obraz náplne pracovnej doby profesorov na českých univerzitách. Preferencie v oblasti výskumu a výučby. Hodnotenie úrovne pripravenosti na výzkum a výučbu. Hodnotenie manažmentu a rozhodovacích procesov v medzinárodnom porovnaní.