První kroky soukromých vysokých škol - Vinš, Václav
Vývoj súkromného vysokého školstva v Českej republike. Prehľad súkromných vysokých škôl, ktorým bol udelený štátny súhlas. Vypracovanie žiadostí na udelenie štátneho súhlasu. Školné, ktoré tvorí hlavný i jediný zdroj príjmu pre finančné zabezpečenie. Personálne zabezpečenie na novoznikajúcich vysokých školách. Študijné programy. Posudzovatelia a kritériá posudzovania jednotlivých žiadostí pre udelenie štátneho súhlasu. Perspektívy ďalšieho vývoja v súkromnom vysokom školstve.