Srovnávací analýza systémů klasifikace aktiv a tvorby opravných položek v České republice a vybraných zemích - Floríková, Sylva
Bankové dohľady uplatňujú dva prístupy ku klasifikácii aktív a tvorbe opravných položiek: regulatórny a liberálny. Analýza systémov v krajinách strednej a východnej Európy (Česko, Maďarsko, Poľsko, Slovensko) a vo vybraných krajinách Európskej únie (Belgicko, Nemecko, Grécko a Španielsko).