Stav v oblasti environmentálneho manažérstva a auditu v SR - Sťahel, Richard
Nariadenie Európskej únie č. 1836/93 EMAS I bude nahradené novelou - EMAS II. Slovensko podporuje aktivity na zavádzanie environmentálneho manažérstva. SR pripravuje zákon o environmentálnom manažérstve a audite. Medzinárodné normy radu ISO 14 000 - EMS (Environmental management system). Súčasný stav uplatňovania systému environmentálneho manažérstva v SR.