Zákon nezabraňuje žiadnej spoločnosti, aby organizovala spotrebiteľskú lotériu
Zákon č. 332/2000 Z.z. účinný od 1. januára 2001 z oblasti súťaží, ankiet a iných akcií o ceny. Dve kategórie reklamných súťaží - 1. Spotrebiteľské lotérie definované zákonom sú tie, v ktorých o výhre rozhoduje náhoda a 2. Spotrebiteľské súťaže nespĺňajúce znaky zákonnej definície sú tie, v ktorých o výhre nerozhoduje náhoda. Spotrebiteľské lotérie a ostatné spotrebiteľské súťaže vrátane propagačných a vedomostných súťaží.