Výrobcovia autobusov sa tešia na privatizáciu dopravných podnikov - Hrúz, Juraj
Hospodárenie slovenských autobusových spoločností. Najlepšie výsledky dosahuje SlovBus, a.s. Nové Mesto nad Váhom, nevykazuje však priaznivé hospodárenie. Výsledky súťaže na obnovu autobusov podnikov Slovenskej autobusovej dopravy (SAD). SlovBusu sa podarilo preniknúť na český trh. Slovenskí výrobcovia autobusov hľadajú východisko v spolupráci so zahraničnými investormi. Štruktúra autobusov premávajúcich na Slovensku.