Korupcia verzus samospráva využívanie darov a úplatkov je obvyklé - Sičáková, Emília
Diagnostická štúdia o charaktere a type korupcie v SR. Na prieskume sa podieľali pracovníci verejnej správy, podnikatelia i radoví občania. Výsledky diagnostického prieskumu ohľadom existencie a vnímania korupcie na Slovensku, postihu za korupciu, personálnej politiky organizácií a vnútorných komunikačných kanálov.