Kontrolné mechanizmy v EÚ a nové kontrolné mechanizmy v SR potrebné najmä organizačné zmeny v štruktúre orgánov kontroly - Ličko, Tibor
Dôležitosť správneho fungovania kontrolných mechanizmov a zdravého finančného riadenia v Európskej únii. Organizovanie vnútornej kontroly vo vnútri Európskej komisie. Finančná kontrola mimo komisie. Vonkajšia kontrola. Kontrola riadenia. Nové kontrolné mechanizmy SR na splnenie priorít pripravenosti na vstup do EÚ.