Bezpečnosť jadrovej elektrárne V-1 - Šporer, Peter
Z obsahu: V čase spustenia prvého bloku bohunickej elektrárne chýbali zodpovedajúce právne predpisy. Odporúčania MAAE nie sú pre Slovensko záväzné. Poslanci pred vyše dvoma rokmi spochybňovali spôsob rekonštrukcie. Päť pohľadov na technické riešenia rekonštrukcie. Vyvedenie parovzdušnej zmesi. Odvod zo šachty reaktora. Účinná filtrácia hermetickej zóny. Hermetická zóna - iba jediná skúška s pretlakom 70 kPa. Havarijné chladenie aktívnej zóny.