Investorov neláka stratová výroba Nového Calexu - Hrúz, Juraj
Zlé hospodárenie Nového Calexu, a.s. Zlaté Moravce s úverom od VÚB, a.s. Bratislava, za ktorý za určitých podmienok prevzala záruku vláda SR. Viac ako polovicu úveru spotrebovala firma na uhradenie starých záväzkov voči dodávateľom. Úver bol určený predovšetkým na verejné fondy a nákup materiálu na dva mesiace. Ak sa podarí získať ďalší úver Nový Calex by mal v budúcom roku dosiahnuť vyrovnaný hospodársky výsledok. Zahraničný investor zatiaľ nemá záujem vstúpiť do firmy. Problémom je aj vysoká prezamestnanosť.