Hlavným cieľom NBS bude cenová stabilita
Banková rada NBS schválila návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 566/1992 Zb.o NBS a zákon č. 21/1992 Zb. o bankách. Rôzne zmeny vyplývajúce z novelizácie zákona o NBS ohľadom jej nezávislosti a hospodárskej politiky a realizácie menovej politiky. Hlavný cieľ NBS - cenová stabilita miesto menovej.