Vláda presadzuje deficitné financovanie zdravotníctva - Velecký, Milan
Systém financovania zdravotníctva v SR je stále závislý od štátneho rozpočtu. Financovanie zdravotnej starostlivosti by sa malo oddeliť od štátneho rozpočtu. Problémom sú platby poistného za ekonomicky neaktívnych obyvateľov, ktoré uhrádza štátny rozpočet. Predpokladané finančné zdroje Všeobecnej zdravotnej poisťovne. Vplyv výšky finančných zdrojov Všeobecnej zdravotnej poisťovne na platby zdravotníckym zariadeniam. Financovanie zdravotníctva a štátny rozpočet na r. 2001.