Bankové činnosti podľa zákona o bankách - Hetteš, František
Zákon č. 21/1992 Zb. o bankách v znení neskorších predpisov v ustanovení paragrafu 1 ods. 1 a 3 definuje bankové činnosti, ktoré môžu vykonávať banky a pobočky zahraničných bánk na území SR. Do pôvodného zákona o bankách bol prevzatý zoznam činností z druhej smernice rady č. 89/646/EHS.