Centrálna banka chystá sprísnenie bankového dohľadu - Kováčová, Jana
Príprava nového zákona o bankách - zásadné zmeny vo vnútornej organizácii banky ako aj vo výkone bankového dohľadu. Snaha o zladenie so smernicami EÚ. Rozšírenie výkonu bankového dohľadu NBS na konsolidovaný celok. Bankový dohľad musí mať prehľad aj o hospodárení iných subjektov, ktoré sú súčasťou konsolidovanej skupiny. Z možnosti uvalenia nútenej správy alebo ukončenia pôsobenia banky sa za určitých, bankou nesplnených kritérií, stáva povinnosť. Odborná spôsobilosť a dôveryhodnosť manažérov. Jedna licencia pre celú úniu.