Verejné obstarávanie bude vyžadovať odbornú spôsobilosť - Apolen, Peter
Od r. 2002 podľa zákona č. 263/1999 Z.z. o verejnom obstarávaní budú musieť organizácie vykonávajúce verejné obstarávanie na to využívať osoby odborne spôsobilé. Odborná príprava záujemcov o získanie odbornej spôsobilosti začne od r. 2001. Podmienky zaradenia adeptov do školiaceho programu. Osoby s odbornou spôsobilosťou budú môcť poskytovať poradenstvo pri verejnom obstarávaní v rámci živnosti. Od januára 2001 začne vychádzať Vestník verejného obstarávania, ktorý bude vydávať Úrad pre verejné obstarávanie (ÚVO).