Podmienkou offsetov je, že musia vždy priniesť hospodársky prospech
Definícia offsetových programov využívaných hlavne na obranné a bezpečnostné účely. Vysvetlenie pojmov priamy a nepriamy offset, hodnota offsetového programu, offsetová komisia, offsetová a predoffsetová transakcia, offsetový koeficient, kredit a offsetová dohoda. Priority a ciele offsetového programu.