Z pravidelnej správy EK o pokroku v pripravenosti SR na vstup do EÚ - Zaťková, Daniela
Hodnotenie ekonomiky Slovenskej republiky na základe kritérií stanovených v Kodani v júni 1993. Hodnotenie jednotlivých ukazovateľov za rok 2000: HDP, nezamestnanosť, inflácia, obchod a bežný účet, rozpočet, menová politika, kontrolované ceny, privatizácia, konkurzné konanie, bankový sektor, kapitálové trhy, priame zahraničné investície, pracovná sila a hospodárska politika vlády.