Evropská bezpečnost a stabilita po Kosovu - Eichler, Jan
Prelínanie troch systémov medzinárodnej bezpečnosti a stability. Dve roviny rozhodovania o zásahu v Kosove. Dva stupne priamej angažovanosti NATO. Výsledky akcie Spojenecká sila. Súčasné limity a úskalia zásahu na ochranu demokracie a ľudských práv. Možné východiská zo súčasnej situácie. Určujúci vplyv USA. Reforma OSN. Perspektívy politického vývoja v Kosove.