Stredná Európa a spoločné záujmy jej národov - Šmihula, Daniel
Historické kritériá definovania Strednej Európy. Určujúce kritériá. Stredná Európa v posledných dvoch desaťročiach. Syntéza tradičných historických názorov založených na kritériách kultúrnych, historických a zemepisných. Pokus o novú definíciu. Budúcnosť Strednej Európy. Spoločné záujmy. Realistický pohľad na dnešnú Strednú Európu.