Přehled systémů vyřizování stížností klientů pojišťoven ve vybraných evropských zemích - Kábrt, Jan
Európska komisia pripravuje Odporúčania pre riešenie sporov s klientmi a tiež prebiehajú jednania na úrovni Európskeho poisťovacieho výboru (CEA) ohľadom harmonizácie systémov riešenia sťažností klientov poisťovníctva v súvislosti s poskytovaním služieb cez hranice. Prehľad systémov týchto riešení v jednotlivých európskych krajinách: Belgicko, Dánsko, Nemecko, Grécko, Španielsko, Francúzsko, Írsko, Taliansko, Luxembursko, Holandsko.