Prospects for less-favoured areas under different conditions - Heissenhuber, A.
Problematika marginálnych oblastí. Špecifikácia ekonomického vzťahu medzi nájmom a využitím pôdy vo vzťahu ku kvalite miesta a pomerom medzi cenou a nákladmi. Definovanie podmienok, za ktorých pravdepodobne dôjde k opusteniu týchto oblastí. Hodnotiaca metodika marginálnych oblastí, ktorá zahrnuje ekonomické, environmentálne, kultúrne a iné hľadiská.