Určovanie prínosov z inovácií - Vyparina, Stanislav
Prínos z využitia alebo iného uplatnenia vynálezu, priemyselného vzoru a zlepšovacieho návrhu. Povinnosti podniku pri určovaní prínosov V, PVz a ZN. Niektoré zásady pri určovaní prínosov. Náklady na rozpracovanie, skúšanie a zavedenie V, PVz a ZN. Technický význam vynálezu, úžitkového vzoru. Hospodársky význam. Efektívnosť ochrany vynálezov a priemyselných vzorov. Určovanie prínosov pomocou kvalifikačných kritérií, bodovacích systémov, kvalifikovaného ocenenia koeficientov.