Zahraničný obchod EÚ so SVE rastie, podiel je však stále malý - Mareček, Ján
Od roku 1993 sa zahraničný obchod medzi EÚ a krajinami strednej a východnej Európy (SVE) výrazne zvýšil. Cieľom EÚ je do roku 2002 odstrániť všetky colné obmedzenia. Ďalšie opatrenia vyplývajúce z tohto vývoja.