Všeobecne uznávané účtovné zásady v Spojených štátoch amerických (US GAAP) - Tumpach, Miloš, 1970-
Historické začiatky regulácie účtovníctva v USA. Výbor pre účtovné postupy. Rada pre účtovné zásady. Rada pre štandardy finančného účtovníctva. Hierarchická štruktúra US GAAP. Perspektívy budúceho vývoja. US GAAP - Generally Accepted Accounting Principle v USA.