Durácia a portfólio cenných papierov - Markovič, Peter, 1974-
Investor pri tvorbe portfólia cenných papierov sleduje niekoľko cieľov - dosahovanie vyššieho celkového výnosu a riadenie rizika. Potreba riadenia hodnoty portfólia. Ochrana pred rizikom. Výpočet durácie. Príklad.