K potřebě nového pojetí seniorské problematiky v ČR - Kalvach, Zdeněk
Staroba ako významný spoločenský jav. Hlavné problémy súvisiace so starnutím populácie: ohrozenie ekonomického rastu, ohrozenie finančného systému mobilizáciou úspor, nízka kvalita života, diskriminácia, neprimeranosť spoločenských služieb pre potreby seniorov. Spoločenský záujem o riešenie seniorskej problematiky.