Novely zákonov upravujúce povinné poistné - uplatňovanie pohľadávok na účely konkurzného konania a vyrovnacieho konania - Ďurišová, Mária
S účinnosťou od 1. augusta 2000 vstúpili do platnosti sprísnené podmienky pre konkurz a vyrovnanie, ktoré majú urýchliť a spriehľadniť priebeh konkurzného a vyrovnacieho konania. Zákon o konkurze a vyrovnaní sa premietol aj do novelizácií zákonov a upravujúcich povinné poistné, teda zákon č. 241/2000 Z.z. o zamestnanosti, č. 242/2000 Z.z. o zdravotnom poistení, č. 243/2000 Z.z. o Sociálnej poisťovni. Účinnosť uvedených zákonov je od 1. augusta 2000. Podstata vymedzenia pohľadávok na poistnom na účely konkurzného a vyrovnacieho konania.