Výkyvová rezerva, jej tvorba a význam - Kafková, Eva
Optimalizácia výšky rezerv v poisťovniach. Výkyvová rezerva v jednotlivých rizikách neživotného poistenia. Význam tvorby rezerv na vyrovnávanie mimoriadnych rizík - výkyvová rezerva (equalization reserve). Kvantifikácia výkyvovej rezervy, výpočet škodovej kvóty. Význam tohto typu rezervy - odporúčania pre riziká: atómové, úverové, zodpovednostné, poľnohospodárske.