Zisk ako etický princíp je úchylka - Soros, George
Pokračovanie state z knihy G. Sorosa Kríza globálneho kapitalizmu (Otvorená spoločnosť v ohrození), ktorá vyšla v USA v roku 1998 a na Slovensku vo vydavateľstve Kalligram v roku 1999.