Prínosy ERP systémov sa prejavujú najmä v riadení podnikových financií
Vo všeobecnosti sú slovenskí manažéri spokojní so svojím podnikovým informačným systémom. Systém na plánovanie podnikových zdrojov - ERP (Enterprise Resource Planning). Vhodný ERP systém podporuje realizáciu firemnej stratégie. Medzi hlavné obavy implementácie ERP systému patria obavy z nadmerných nákladov. Pokrytie podnikových funkcií ERP systémom.