Některá zobecnění v teorii měření - Vaníček, Jiří
Niektoré zovšeobecnenia v teórii merania, ktoré sú potrebné na to, aby bolo možné relevantne popísať problémy, ktoré vznikajú pri meraní a hodnotení kvality a zložitosti informačných systémov a softwarových produktov. Tieto zovšeobecnenia teórie merania sú dôležité i pri rozhodovaní v poľnohospodárskych aplikáciách, kde je treba sledovať viac kritérií, ktoré nie je ľahké previesť na jediné.