Motívom podnikania je dosiahnutie zisku - Stanislavský, Gabriel
Charakteristika podnikania - sústavná činnosť vykonávaná podnikateľom samostatne vo vlastnom mene a na vlastnú zodpovednosť za účelom dosiahnutia zisku. Je to sústavná, nie jednorazová činnosť. Štyri skupiny podnikateľov. Motívom podnikania je dosiahnutie zisku. Údaj o poštovej schránke, tzv. P.O. Box, nemožno považovať za sídlo alebo miesto podnikania.