Indexy měnových podmínek - Čihák, Martin
Indexy menových podmienok (monetary conditions index - MCI) sú ukazovatele, ktoré sa snažia merať reštriktívnosť menovej politiky na základe kombinácie úrokových sadzieb a menového kurzu. Konštrukcia MCI. Praktické problémy výpočtu MCI. Použitie MCI vo svete. Pokusy o výpočet MCI pre ČR.