Klasifikácia postupov samohodnotenia podľa ich účelu - Conti, Tito
Použitie modelov súvisiacich s kvalitou. Prechod od modelov kvality k modelom organizačného zlepšovania. Modely posudzovania a rozličné prístupy a k posudzovaniu. Druhy hodnotenia v organizácii. Schematické znázornenie modelu organizačného zlepšovania. Diagnostické zlepšovanie. Porovnanie kultúry zhoda/audit s kultúrou zameranou na diagnózu/zlepšenie.