Slovenskí manažéri sú najviac pesimistickí v otázkach rozvoja vlastnej krajiny - Apolen, Peter
Slovenskí a chorvátski manažéri sú najviac pesimistickí v názoroch na perspektívu ekonomického rozvoja v krajinách SVE. Pesimizmus na Slovensku je spôsobený spomalením ekonomického rastu a zavedením úsporných opatrení. Malý optimizmus, čo sa týka vstupu Slovenska do EÚ. Slovenskí manažéri sú naklonení zavedeniu eura bezprostredne po vstupe do EÚ. Dôležité pre rast ekonomiky pre slovenských manažérov sú zahraničné investície. Anketa medzi manažérmi krajín SVE o vstupe týchto krajín do EÚ do r. 2010.