Vinohradníctvo a jeho vývoj - Krasnovský, Branislav
Dejiny pestovania viniča na území Slovenska. Rozvoj vinohradníctva na Slovensku. Výroba vína ako významná zložka exportu. Ekonomické podmienky na rozvoj vinohradníctva v 19. a 20. storočí.