Afrika ve 21. století: Hledání vlastních kořenů - Honsů, Miroslav
Prelom 19. a 20. storočia v afrických dejinách. Zánik kolonializmu a neschopnosť reagovať na globalizáciu. Vzťah Afričanov k Európe. Ruský vplyv na africkom kontinente. Potencionálne zárodky "Spojených štátov afrických".