Ekonometrická analýza vplyvov vybraných faktorov na zamestnanosť a nezamestnanosť v Slovenskej republike - Šujan, Ivan
Vysoká miera nezamestnanosti - hlavný ekonomický problém SR. Faktory pôsobiace na ponuku a dopyt po práci. Zostavenie časových radov príslušných ukazovateľov. Konštrukcia, kvantifikácia a interpretácia rovníc ponuky a dopytu po práci. Analytický rozklad ponuky a dopytu po práci na vplyvy faktorov. Vplyv faktorov na vývoj nezamestnanosti a odvodenie niektorých komparatívnych výhod a nevýhod hospodárstva SR vo vzťahu k nej.