Špecifiká politík zamestnanosti vo vybraných krajinách Európskej únie - Gabrielová, Herta
Dve koncepcie znižovania nezamestnanosti v Európe (trhová orientácia, korporatívna a konsenzuálna koncepcia). Vývoj zamestnanosti a nezamestnanosti v Nemeckej spolkovej republike. Španielsko ako extrémny prípad riešenia problémov nezamestnanosti. Príklad malých krajín Európskej únie: Dánsko a Írsko.