Chudoba, jej koncepty a geografické dimenzie - Michálek, Anton
Chudoba ako celosvetový problém. Vymedzenie a obsah pojmu chudoba. Chudoba ako objekt vedeckého výskumu. Koncepty merania chudoby. Identifikácia regiónov sa nositeľov chudoby. Priestorové analýzy chudoby na Slovensku v odbornej literatúre. Stručná chrakteristika regiónov chudoby na Slovensku.