Budúcnosť populačných prognóz na Slovensku - Vaňo, Boris
Výskumné demografické centrum okrem iných úloh spracováva podrobnú analýzu súčasného populačného vývoja v SR a pripravuje prognózy vývoja obyvateľstva. Populačné prognózy, ktoré vznikli na Slovensku za posledné obdobie, spĺňajú štandardné požiadavky kladené na krajiny s dobrou demografickou štatistikou. K zlepšeniu by prispelo vytvorenie viacerých konkurenčných prognóz, variantnosť prognóz a ich prezentácia.