Leteckú prepravu na Slovensku brzdia dane a byrokratické bariéry - Beer, Gabriel
K dvom leteckým prepravcom na Slovensku sa tlačí tretia firma SkyEurope. Slovensko nemá vhodnú infraštruktúru a podmienky na podnikanie v leteckej doprave (podľa správy The Global Competitivnes Report 1999). Problémom vytvorenia novej spoločnosti SkyEurope, ktorá by zabezpečila spojenie Slovenska s inými európskymi centrami, sú dane, clá a byrokracia. Za obchodovanie s lietadlami by sa nemalo platiť clo, DPH, ani dovozná prirážka. Rozvoj letectva v SR ostáva v rukách štátu.