Franchisingovú komunitu zastrešuje na Slovensku asociácia - Benčík, Patrik
Slovenská franchisingová asociácia (SFA) - ochraňuje záujmy podnikateľskej franchisingovej komunity v SR. Vznik asociácie, členovia SFA (v súčasnosti je ich deväť), je to nezisková organizácia. V asociácii existujú štyri kategórie členstva. Výška ročného členského. SFA má vlastnú webovú stránku na internete. Tri základné dokumenty asociácie - stanovy, prijímací poriadok a etický kódex.