Účtovná analytická evidencia - podklad pre základ dane - Slimáková, Mária
Účtovná jednotka musí vychádzať z prehľadnej analytickej evidencie s členením na daňovo uznané a daňovo neuznané náklady. Účtovný výsledok sa upravuje-transformuje na základ dane. Náklady, ktoré je treba analyticky rozúčtovať z hľadiska daňovej uznateľnosti.