Ťažba rudy v Želbe prežije, ak sa osvedčí nová technológia - Hirman, Karel
Želba, a.s. Spišská Nová Ves žiada o štátnu pomoc v zmysle zákona č. 231/1999 Z.z. o štátnej pomoci. Prostriedky chce využiť na investičný program v odštepnom závode Siderit V Nižnej Slanej - chce zabrániť zastaveniu ťažby železnej rudy (počet zamestnancov je takmer 1000). Snaha o výrazné zníženie nákladovosti výroby - reorganizácia údržby, zníženie počtu zamestnancov, opatrenia v organizácii výroby. Želba sa snaží postupne vyrovnávať všetky svoje pohľadávky a záväzky voči veriteľom. Kontrakt s U.S. Steelom.