O práci s ľudským kapitálom
Jedným zo záverov Porovnávacej štúdie riadenia ľudských zdrojov je všeobecný prechod personalistiky od administratívnej smerom k strategickej pozícii. Priority podnikov v krajinách Európy a v SR - rast podniku, zvyšovanie kvality, inovácia. Zabezpečenie personálnych činností. Outsourcing - moderná téma manažmentov firiem v Európe a v SR. Rozloženie činnosti personálneho oddelenia. Najbežnejšie oblasti využitia outsourcingu.