Podniky vyčkávajú na novelu novely zákona o lotériách - Medžová, Andrea
Novela zákona č. 194/1990 Zb. o lotériách vyžaduje od začiatku r. 2001 realizovať spotrebiteľské lotérie cez štátnu organizáciu Tipos, a.s. Bratislava. Ministerstvo financií SR argumentuje, že Slovensko tak splnilo jednu z podmienok vstupu do OECD. Niektorí poslanci však namietajú, že štát zavádza monopol štátnej organizácie Tipos do spotrebiteľských lotérií, obmedzuje vytvorenie zdravého konkurenčného prostredia. Štát tvrdí, že úlohou Tiposu je súťaže iba monitorovať.